طريقه صنع الكاتشب:
1- تختارى الثمار الناضجه الحمراء للطماطم
2- تغسل جيدا وتزال الاجزاء الغير مرغوبه
3- تصفى الطماطم ثم يضاف اليها خلاصه التوابل الاتيه:
المقادير:
1- لكل 3كيلو طماطم ( 3بصلات كبيره - 15 فص ثوم - 6قرون قرنفل -
ملعقه صغيرة ملح وشطه - ملعقه كبيرة فلفل اسود - 2ملعقه كبيرة سكر -
ملعقه صغيرة جوزه الطيب - 2كوب خل)
الطريقه:
1- يغلى الخل مع البهارات مده عشر دقائق ثم يصفى.
2- تخلط الطماطم بالبصل والثوم الناعم وترفع على النار حتى يتكون مزيج غليظ.
3- يصفى المزيج من خلال منخل .
4- يخلط المزيج بالخل والسكر ثم يرفع على النار حتى يغلظ ثم يصب فى زجاجات معقمه.
وارجوا ان تكون الوصفه عجبتكوا وياريت الكل يجرب وبجد مش هتندموا
على فكره انا جايباها من كتاب مشهور اوى فى الطبخ وانشاء الله
كل مده كده هكتبلكوا اكله حلوة باذن الله . مستنيه ارائكم
1- تختارى الثمار الناضجه الحمراء للطماطم
2- تغسل جيدا وتزال الاجزاء الغير مرغوبه
3- تصفى الطماطم ثم يضاف اليها خلاصه التوابل الاتيه:
المقادير:
1- لكل 3كيلو طماطم ( 3بصلات كبيره - 15 فص ثوم - 6قرون قرنفل -
ملعقه صغيرة ملح وشطه - ملعقه كبيرة فلفل اسود - 2ملعقه كبيرة سكر -
ملعقه صغيرة جوزه الطيب - 2كوب خل)
الطريقه:
1- يغلى الخل مع البهارات مده عشر دقائق ثم يصفى.
2- تخلط الطماطم بالبصل والثوم الناعم وترفع على النار حتى يتكون مزيج غليظ.
3- يصفى المزيج من خلال منخل .
4- يخلط المزيج بالخل والسكر ثم يرفع على النار حتى يغلظ ثم يصب فى زجاجات معقمه.
وارجوا ان تكون الوصفه عجبتكوا وياريت الكل يجرب وبجد مش هتندموا
على فكره انا جايباها من كتاب مشهور اوى فى الطبخ وانشاء الله
كل مده كده هكتبلكوا اكله حلوة باذن الله . مستنيه ارائكم